This is how it works at the new Weltbild headquarters in Augsburg – Home

Augsburg Publishing opened its new headquarters last week. But it’s not just a new building. Various New Work concepts are also implemented.

“Transparency, modernity, openness” – under this slogan the new Weltbild headquarters was opened. About 400 of the group’s 1,500 employees currently work in light-flooded open-plan offices and coworking areas with ceiling heights of up to four meters. With the move, Weltbild also wants to set new standards of corporate culture. “From me to us, we want to continue to support this shift in thinking,” Weltbild CEO Christian Sailer explains at the opening.

To load this ad, we need your consent!

We use third party services to display advertisements that may collect data about your activity. Check the details and accept the service to see this ad.

This content may fail to load due to undisclosed trackers to visitors. The site owner must configure the site with his CMP to include this content in the list of technologies used.

powered by the Usercentrics consent management platform

Weltbild is all about “desk sharing”

The company is introducing changes in the corporate culture thanks to the new work environment. “New Job” is the keyword. In the future, the group will live a combination of working in the office and working at home with the so-called desk sharing. According to Weltbild, around 70 percent of employees use the option of continuing to perform part of their work from home. Christian Sailer welcomes this model: “During the pandemic we saw that it works well and very reliably.”

Teamwork despite the home office

At the Augsburg Offices campus, there is also an emphasis on replacement, Weltbild explains in a statement. True teamwork is the order of the day – they include modern community spaces as meeting places, a rooftop terrace as a meeting place, and open kitchen spaces instead of closed tea kitchens, and dark hallways with individual offices. A work environment that leaves plenty of room for collaboration and communication. That is why the new Weltbild headquarters has conference rooms, numerous retreat areas, separate telephone booths for confidential calls and a so-called “think tank”. In the “open space” there are also workstations – all equipped with tables with adjustable height and two monitors.

To load this ad, we need your consent!

We use third party services to display advertisements that may collect data about your activity. Check the details and accept the service to see this ad.

This content may fail to load due to undisclosed trackers to visitors. The site owner must configure the site with his CMP to include this content in the list of technologies used.

powered by the Usercentrics consent management platform

Cooperation with Brixx and Combine Consulting

The new building and the conceptual development of the new working environment were supervised by Brixx Projektentwicklung and Combine Consulting from Munich. According to information from Weltbild, the building around the green inner courtyard has been built in the most sustainable way and is aimed at international sustainability certification in accordance with the LEED Gold standard.

To load this ad, we need your consent!

We use third party services to display advertisements that may collect data about your activity. Check the details and accept the service to see this ad.

This content may fail to load due to undisclosed trackers to visitors. The site owner must configure the site with his CMP to include this content in the list of technologies used.

powered by the Usercentrics consent management platform

Leave a Comment